Hilsen fra Irak

rune-small

Mit navn er Rune, jeg var garder fra april 2014.

Jeg var med til generalforsamling sidste år, sammen med Frans, Årg. 84.

Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage her der. 27. Februar, da jeg befinder mig i Irak, derfor vil jeg genre skrive en lille hilsen om hvordan det går hernede i varmen, og hvad vi får tiden til at gå med.

runeSiden sidste år, er jeg blevet konstabel ved Den Kongelige Livgarde 2/I. Jeg er Vognkommandør, på en dejlig PMV.

d. 1. februar 2016 tog vi 137 mand fra de forskellige regimenter i Danmark, til Irak. for at hjælpe med at uddanne de irakiske sikkerhedstyrker, jeg indgår i SECFOR. delingen, som står for alt sikkerhed af det indre perimeter her på Al Asaad Airbase (AAAB), som så kaldes Camp Havoc.

Vi samarbejder med de amerikanske US. Marines og US. Army. som er nogle store gutter, men bestemt høflige af natur, og altid klar til at hjælpe.

irak1Indtil videre hernede har der været forholdsvis stille, og truslen mod os på basen er ikke så stor, da vi er godt beskyttet. Men der er stadig ikke langt ud til IS, som de Irakiske sikkerheds styrker prøver at bekæmpe, med den træning Danmark, Letland og USA nu engang kan tilbyde, og uddanne dem til.

Vi bestrider vagten, omkring basen og efter endt vagt er vi i React (klar til at rykke ud) hvor vi også har nogle patruljer lige uden for Camp Havoc, og rundt til de forskellige poster.

Det er en meget spændende udsendelse, og en rigtig god 1. gangs mission, da den ikke er fyldt med action, men man stadig er i den skarpe ende, hvis der skulle ske noget.

Den største trussel er indirekte beskydning, med bland andet artilleri, men vi har ikke oplevet det her den første måned, endnu.

Dagene består af 6 timers vagt, 6 timers React og op mod 12 timers fri. Men som alle ved, holder det ikke altid.

Garder årgang April 2014.

Konstabelelev Maj 2015-Februar 2016

Konstabel Februar 2016-

En Garder ude og se verden.

Pro Rege et Grege

Udgivet